Twisted Mind

Varför litar inte människan på sin egen förmåga?

Kategori: Känsligt

Det är många som diskuterar dieter och vikt och skit hela tiden, vad hände med EN KROPP BEHÖVER ALLA DELAR AV ALLT!! Hallå?! Varför ska folk ha så mycket sjuka grejer för sig? Är männiksor så svaga att dom inte klarar av att bara röra lite på sig - det behövs verkligen inte så mycket, är folk verkligen verkligen så svaga att det verkligen inte GÅR att minska storleken på portionerna? Inte ens för en kort stund? Är människor verkligen verkligen VERKLIGEN så svaga?

Det är fan sorgligt! Nej det ÄR inte sorgligt, HON TYCKER att det är sorgligt...

Hon kan jämföra det här med religion. HENNES syn på religion!! Det är bara svaga människor som behöver regler för att vara en bra och duglig person och bara SVAGA människor som behöver någon annan som talar om för dom vad som är rätt och fel för att vara en värdig människa!! Hon tycker att kanske vissa behöver det och det är allas eget val, men hon tycker även att  alla dessa behöver vakna och inse att det dom kallar gud finns överallt, i varje bra känsla, i varje molekyl, varje levande väsen och i varje hjärta!

Gud finns överallt, gud är kärleken, allt det vackra i världen! Alla måsten ger ångest, alla dessa regler männiksor sätter upp för sig själva verkar bli mer som besatthet än något bra egentligen...

Gud är det där livet som just blev till.
Gud är känslan du får när ditt barn ler för första fången.
Gud är när du vänder upp huvudet och möter en annan människas blick och hela ditt hjärta fylls av så mycket känslor att du nästan svimmar.
Gud är när löven faller på hösten och himlem blir sådär vacker röd på kvällarna när solen går ner.
Gud är när man sitter på klippan en sensommarkväll och kryper närmre sin älskade för att bli skyddad mot den där kyliga brisen.

Detta borde vara så självklart och naturligt för alla. Precis som med allt i livet. Varför har inte människan bara förmågan att lita på sig själv? Det är egentligen det hon tycker är sorgligt... När det finns så mycket fint att se och koncentrera sig på istället för att bli besatta av regler för att vara en bra/fit människa...!

Kommentarer

  • Melissa - Livet i ett Fängelse! säger:

    fattar inte heller de där med dieter. Försökte mig på naturdiet men de höll inte alls haha. Varför begränsa sig och förbjuda när allt som krävs är att man rör på sig.

    Mer kcal ut än in och voila man rasar i vikt, sen avd de är som går in spelar ju ingen roll.



    Vissa människor är nog mer lättmanipulerade än andra så de faller enkelt ner i träsken mo massa regler och troenden bara dom säger de magiska orden.

    Vissa av mina vänner kan jag tuta i vad som helst, liv på månen om de vore så bara man väljer rätt ord, andra skulle mer tro jag var galen och stå på sig hur fel jag har.

    Är väl detsamma med gud och all denna tro.

    Som de stod i någon tidning, om nu jesus/gud skyddar dig mot allt ont, varför behöver då biskopen pansarglas på sina fönster?

    2012-03-15 | 10:25:46
    Bloggadress: http://lavali.blogg.se/
  • Melissa - Livet i ett Fängelse! säger:

    Svar:

    Tror aldrig jag vart med om att någon frågat faktiskt. Dvs om jag inte berättat innan att jag har crohns eller så då kan de bli nyfikna när jag äter och fråga hur de funkar. Men annars är de bara förutfattade meningar som gäller tyvärr.



    jo men precis, så länge jag vet om de så kan man ju bara idiotförklara dom som kläcker ur sig mindre intelligenta saker. Man får ju lite nöjje i att säga att man är sjuk och kan få rätt allvarliga konsekvenser om jag äter de eller de, att få se deras skam är nästan värt de :D

    2012-03-15 | 11:07:07
    Bloggadress: http://lavali.blogg.se/

Kommentera inlägget här: